Frågor och svar

Sovaren har alltid talat högt och ljudligt i sömnen till förtret och förnöjelse för Sambon och andra som sover i vårt hem. Sen han började jobba skift och sova på oregelbundna tider finns numera möjligheten för mig, Sambon, att verkligen fånga i skrift och ljud vad han säger. Det är utrop, långa konversationer och ett och annat slagsmål med sängstolparna. Den här bloggen är tänkt att sprida förnöjelsen. Förtretet behåller jag för mig själv. Eftersom Sovaren säger en hel del knäppa saker så har vi valt att skriva anonymt, en hel del i vår omgivning läser, har hört oss berätta om det och en del har även hört honom. Vi uppskattar att bara de vi känner vet vilka vi är.

Är det här på riktigt?
Ja.

Talar han tydligt?
Ja. Det går oftast knappt att urskilja mot hans vanliga röst. Jag hör på andning och tonfall samt, så klart, ordval.

Skarvar du?
Ytterst sällan. En del gånger mumlar Sovaren så då får jag lägga till ord som ett, jag eller vill. Sen en tid tillbaka har jag en diktafon och försöker transkibera så noga som möjligt.

Varför är en del inlägg sammankopplade?
Sovaren kan tala i sömnen i upp till en timme eller längre. Att skriva ut en timmes svammel skapar väldigt långa inlägg, men tunn uppdatering och därför har jag valt att dela upp dem och länka de som hör ihop till varandra. Sovaren har bett mig att lägga ut en sammanhängande så ni får läsa helheten och förmodligen kommer jag lägga upp någon ljudinspelning.

Fler frågor?
Skriv en kommentar så besvarar jag.

/Sambon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *