Överkäke söker underkäke

Sovaren börjar med att skrika högt: Nej! Nej!

[Vi som äter frukost i köket kommer springande till sovrummet. Han fortsätter muttra om sin hembygd och att bära tegel upp på ett närbeläget berg men det först när han drar igång med följande som det blir tydligt vad han säger:]

– Spika fast löständerna på dörrposten så kan man klia sig mot dem! Du kan ge dem till barnen i Afrika. 32 000 par av löständer, vad fan skulle du köpa dem för? “Bra att ha”, säger Sovaren med ett nedlåtande tonfall.
Han fortsätter:
– Jag tänker inte förbereda mig för att Morran kommer. Därtill är alla överkäkar. Man måste ju ha underkäke.

Sovaren berättar när han vaknat att Sambon hade gått på något erbjudande om att man fick köpa överkäkarna och hyra underkäkarna till ett billigt pris, men när hyrestiden gått ut var det dyrt köpa loss underkäkarna så vi stod plötsligt där med 32 000 överkäkar. Till den riktiga humorn hör att om det är någon som samlar på sig “bra att ha”-saker i den här familjen så är det Sovaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *