Den inre hallonbusken har slutat spira

Sovaren:
– Hallonsaft. Jag har inte kokat hallonsaft i år. Det har jag inte gjort något annat år heller, men det blir fortfarande ingen saft. Hallonen har liksom inte kommit inspiratioriskt till mig. Jag känner inte att den inre hallonbusken spirar. Den är ganska död. Men det är lugnt, jag är från Norrbotten. Jag har enbären, dom är viktigare. Mina blåa små knortar! Dom växer på insidan. Om man skakar på huvudet så kan man höra enbären rassla. Det är grejer det.
– Kokar man enbärssaft? undrar vän.
– Nej man torkar dom. Annars rasslar dom inte. Det kräver månader av torr humor för att dom ska bli riktigt torra. Annars är det kört, då möglar dom!
– Jag trodde hjortron var Norrbottens…, säger Sambon.
– Inte att torka. Alltså! Ibland är du ju inte riktigt som andra. […] hur lång tid det skulle ta att poppa sönder alla små celler i ett hjortron före man torka det.
– Jag sa inte att man ska torka dom utan göra andra saker med det. Du torkar ju inte hallonen.
– Ssshs, hemligt!

Lyssna: Enbären rasslar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *